Aproape de copii-daruri pentru cei mici din partea Arhiepiscopiei Sibiului

În prima perioadă a lunii noiembrie, Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului a desfășurat o serie de acțiuni social-filantropice, cu scopul de a bucura şi a aduce un licăr de lumină în sufletele celor nevoiaşi, în special prin oferirea unor daruri constând în produse alimentare și nealimentare (electrocasnice, încălțăminte, haine etc.).

Activitățile filantropice s-au îndreptat în special către copiii din Centrele instituționalizate din Sibiu, către Asociația „Filantropia Sfântul Nicolae” din cartierul sibian Turnișor, către unele zone mărginașe ale comunităților sibiene, dar și către Așezământul social de la Valea Plopului, cu participarea colaboratorilor permanenți ai Departamentului, domnul Liviu Modoi din Brădeni și Asociația „Acord” Sibiu.

„Activitățile filantropice desfășurate în această perioadă demonstrează încă o dată grija pe care Departamentul social al Arhiepiscopiei Sibiului, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, o are vis-a-vis de cei mai singuri sau vulnerabili, de cei aflați în risc social, existând o preocupare permanentă pentru viaţa socială a semenilor, a celor aflaţi într-o stare de dificultate. Este o slujire necondiționată a aproapelui urmând cuvintele Mântuitorului care spune: «Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, ca văzând ei faptele voastre cele bune să preamărească pe Tatăl vostru Cel din ceruri” (Matei 5,16). Mulțumim și pe această cale colaboratorilor noștri, voluntarilor, pentru implicarea, plină de entuziasm și dragoste, în activitatea filantropică desfășurată de noi”,  ne-a spus  pr. Tiberius Kiss, inspector social în cadrul Departamentului Social al Arhiepiscopiei Sibiului.

Sursa: http://mitropolia-ardealului.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *