Aproape de copii-daruri pentru cei mici din partea Arhiepiscopiei Sibiului

În prima perioadă a lunii noiembrie, Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului a desfășurat o serie de acțiuni social-filantropice, cu scopul de a bucura şi a aduce un licăr de lumină în sufletele celor nevoiaşi, în special prin oferirea unor daruri constând în produse alimentare și nealimentare (electrocasnice, încălțăminte, haine etc.).

Activitățile filantropice s-au îndreptat în special către copiii din Centrele instituționalizate din Sibiu, către Asociația „Filantropia Sfântul Nicolae” din cartierul sibian Turnișor, către unele zone mărginașe ale comunităților sibiene, dar și către Așezământul social de la Valea Plopului, cu participarea colaboratorilor permanenți ai Departamentului, domnul Liviu Modoi din Brădeni și Asociația „Acord” Sibiu.

„Activitățile filantropice desfășurate în această perioadă demonstrează încă o dată grija pe care Departamentul social al Arhiepiscopiei Sibiului, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, o are vis-a-vis de cei mai singuri sau vulnerabili, de cei aflați în risc social, existând o preocupare permanentă pentru viaţa socială a semenilor, a celor aflaţi într-o stare de dificultate. Este o slujire necondiționată a aproapelui urmând cuvintele Mântuitorului care spune: «Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, ca văzând ei faptele voastre cele bune să preamărească pe Tatăl vostru Cel din ceruri” (Matei 5,16). Mulțumim și pe această cale colaboratorilor noștri, voluntarilor, pentru implicarea, plină de entuziasm și dragoste, în activitatea filantropică desfășurată de noi”,  ne-a spus  pr. Tiberius Kiss, inspector social în cadrul Departamentului Social al Arhiepiscopiei Sibiului.

Sursa: http://mitropolia-ardealului.ro/

Ajutoare pentru Pro Vita Valea Plopului Decembrie 2020

Reluam aceasta campanie!

În luna Decembrie 2020 vom organiza o nouă caravană cu ajutoare pentru Asociatia Pro Vita Valea Plopului condusă de preotul Tănase.

Mai jos găsiți lista cu principalele articole de care au nevoie cei care au grijă de peste 300 de copii orfani. Se acceptă donații în bani sau produse. Pentru alimente – doar conserve, fără articole care necesită transport în condiții speciale.

Donațiile se pot face în contul asociației Acord Sibiu, specificând la detalii – Pro Vita:
Lei RO09BTRLRONCRT0442038001
Euro RO56BTRLEURCRT0442038001

***De aceasta data nu o să ducem haine – au primit foarte multe***

Situație Economica ACORD 2018

Cu fiecare an care trece reușim cu ajutorul vostru sa ajutam un număr din ce în ce mai mare de oameni. Va mulțumim pentru tot sprijinul și încrederea acordata. Doar împreuna putem schimba lumea în care trăim!

Mai jos găsiți situata economica pe anul 2018. Daca sunt neclarități va rugam sa ne spuneți.

Va mulțumim din suflet!

Proiectul ”Fapte bune”

Proiectul ”Fapte bune” vă propune ajutorarea unei familii nevoiașe de la marginea orașului Avrig. Familia este compusă din mamă și cei 6 copii, tatăl fiind găsit decedat pe munte într-o iarnă, în timp ce lucra ca și cioban.

Camera in care locuiește mama și cei 6 copii are aprox. 12mp și dispune de numai două paturi și o sobă, folosită atât pentru încălzire cât și pentru gătit. Nu dispun de grup sanitar, iar apa necesară este adusă cu gălețile de la un vecin binevoitor.

Copiii merg la școală momentan, dar din cauza condițiilor precare de trai și a alimentației insuficiente și necorespunzătoare prezintă o serie de afecțiuni, printre care deficitul de atenție sau incapacitatea de memorare.
Din cauza condițiilor insalubre, inițiatorii și coordonatorii proiectului precum și partenerii acestora, au obținut din donații, banii necesari pentru doua sobe și o fereastră, montate pt. asigurarea condițiilor minime,până la strângerea fondurilor necesare acestui proiect . Le-au fost asigurate și provizii alimentare precum și câteva hăinuțe!


Obiectiv general

Mutarea acestora într-o locuință decenta

  Oferindu – i acestei familii o locuință cu condiții decente de trai și costuri minime de realizare, noi, cei care îi ajutăm, le dăm șansa la o viață normală, un confort la nivel emoțional și un impuls pentru integrarea cât mai rapidă în societate


Costuri Estimative

Cost minim estimat: 22.000 euro, constând în:

-costul terenului

-construirea unei case din materiale prefabricate, preponderent lemn

-utilarea acesteia cu mobilier, obiecte sanitare, sistem de încălzire


Parteneri

Inițiatorii și coordonatorii proiectului: Duță Laurențiu și Duță Daniel. Parteneri ai proiectului:

– Birou de contabilitate si expertiză contabilă S.C. Ami Cont S.R.L.

– Sâmbotin Mihai

– Acord Sibiu

Colaboratori: Departamentul de Asistenta Sociala Avrig

Donatii

ACORD SIBIU RO09BTRLRONCRT0442038001 – cu rugamintea de a specifica in textul transferului: “pentru proiectul Fapte Bune”

Duta Laurentiu Paul: 0754 558 581 sau laurentiu_dt@yahoo.com

Badescu Constantin: 0724 293 236

Donează 3,5% din impozitul pe venit către ACORD

formularul 230

O data cu încheierea anului 2019 – avem din nou posibilitatea sa redirecționam 3,5% din impozitul pe venit către o asociație umanitara.

Aceasta donație nu te costa pe tine nimic dar înseamna foarte mult pentru multe asociații din Romania. Daca nu completezi acest formular tot impozitul colectat de stat de la tine va merge integral către bugetul de stat.

Termenul limita de depunere este 15.03.2020.

Daca dorești sa ajuți Asociația ACORD Sibiu găsești formularul 230 aici: http://acord-sibiu.ro/wp-content/uploads/2020/01/Formular-230-ACORD-Sibiu-2019.pdf

FOARTE IMPORTANT – din acest an trebuie completata și o declarație de consimțământ în vederea prelucrării datelor cu caracter personal:

http://acord-sibiu.ro/wp-content/uploads/2019/01/consimtamant-contribuabili-_-formulare-230.docx

Cele doua declarații se depun împreuna la ANAF de către voi sau pot fi aduse la sediul ACORD Sibiu – str. Justiției nr. 5 – și le putem depune noi în numele vostru. Pentru mai multe date de contact puteți vizita secțiunea: http://acord-sibiu.ro/contact/

Daca nu doriți sa donați către asociația ACORD va îndemnam totuși sa o faceți către o alta organizație – doar împreuna putem crea o lume mai buna!

Va mulțumim pentru tot sprijinul acordat în timp asociației!

Asociatia ACORD Sibiu