Cum poți ajuta?

Poți dona: bunuri, mâncare, bani sau timp pentru persoanele care au nevoie de ajutor.

Pentru donații în bunuri adresa asociaței este:
Biserica din Groapă – Sibiu, str. Justiției nr. 5, cod postal 550004

Persoane de contact:
Preot Paroh Arseniu Ilie Horia – 0728 22 68 54
Bădescu Constantin – 0724 293 236

Donațiile în bani se pot face direct în conturile asociației:
Lei RO09BTRLRONCRT0442038001
Euro RO56BTRLEURCRT0442038001
sau prin intermediul platformei PayPal 

Persoane Fizice – Redirecționare impozit pe venit – 3,5%

Redirecționează 3,5% din venitul tău către ACORD. Poți descărca cererea precompletată de aici (Formular 230) sau o poți genera de pe platforma redirectioneaza.ro. Pentru a putea depune formularul 230 va trebui completat și acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal – disponibil aici.

Persoane Fizice Autorizate (PFA) – Redirecționare impozit pe venit – 5%

Conform art. 68, alin. 5 și 6 din Codul Fiscal Român, ca PFA poți redirecționa până la 5% din baza de calcul, în baza unui contract de sponsorizare. Similar persoanelor fizice, nu te costă nimic. Pur și simplu spui statului că 5% din impozitul suportat va fi redirecționat către ONG-ul ales.

Persoane Juridice – Redirecționare impozit pe profit – 20%

Firmele pot să redirecționeze 20% din impozitul pe profit către asociație printr-o procedură foarte simplă. 

Compania își calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care își dorește sa îl susțină, iar cheltuielile sunt deductibile.  Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afectează profitul net al companiei. O firmă contribuie astfel la o cauză nobilă, fără niciun fel de cheltuială.


Dacă doriți să vă implicați direct și personal, putem să vă punem la dispoziție mai multe cazuri pe care le avem în evidență, iar dumneavoastră puteți să vă implicați în soluționarea lor.

De ce recomandăm ajutorarea persoanelor doar după efectuarea anchetelor sociale?

„De fiecare dată i-am îndemnat pe oameni să ofere ceva săracilor prin noi şi nu direct oamenilor. Au fost şi cazuri de escrocherie. Noi verificăm minuţios cazurile şi hotărâm dacă persoana respectivă merită sau nu să primească acel ajutor.” Parintele Arseniu