Programe de Ajutorare

Lasați copiii
să vina la mine

Proiectul este coordonat de P.C. Pr. Marian Vlăduţ şi are ca scop sprijinirea integrării copilului cu nevoi speciale în viaţa Bisericii şi în societate prin dezvoltarea abilităţilor de socializare şi promovarea unui model de viaţă creştin. Pe parcursul anului copiii Centrelor Şcolare pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 şi 2 din Sibiu au fost implicaţi în numeroase activităţi cu caracter social-educaţional şi recreativ.

Un pachețel cu mâncare pentru fiecare

În cadrul acestui proiect sunt distribuite pungi cu alimente pentru copiii din cadrul Centrelor Şcolare pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 şi 2 din Sibiu.

Copiii cu minte să meargă înainte

În cadrul acestui proiect sunt sprijiniţi copiii supradotaţi care provin din familii defavorizate din punct de vedere material şi financiar, atât din municipiul Sibiu, cât şi din judeţ. Aceştia sunt sprijiniţi financiar cu diferite sume pentru achitarea transportului în comun, în vederea deplasării la şcoală, achitarea restanţelor la chirie sau utilităţi, achiziţionarea de rechizite sau de îmbrăcăminte necesare pentru ca aceşti copii să poată frecventa şcoala.

Ajutorul tău de la Dumnezeu

Proiect bugetat cu suma de 8980 lei ce cuprinde un număr de 47 persoane dintre care 25 au primit în perioada 25.11-31.12.2018 un număr de 175 de porții cu masă caldă procurată de la Restaurant Piano, în valoare de 2100 în condiții avantajoase și cu respectarea strictă a normelor de igienă sanitare, iar alți 22 beneficiari ai diverselor sume de bani și/sau produse alimentare.

Cazuri disperate

Asociaţia ACORD a oferit cazurilor luate în evidență, diferite sume de bani, alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte. S-au achitat reţete pentru procurarea de medicamente. S-au plătit facturi la utilităţi (gaz, curent etc.). S-au făcut plăţi la chirii. S-au plătit taxe pentru eliberarea unor documente. S-au făcut plăţi pentru procurarea unor bilete de transport și multe altele. Pe parcursul acestui an au fost sprijinite financiar şi au consiliate peste 400 de cazuri. Cu ocazia sărbătorilor de peste an s-au acordat pungi cu alimente cazurilor sociale aflate în evidenţa asociaţiei, persoanelor aflate în Arestul Poliţiei Sibiu şi altor persoane aflate în dificultate de pe raza parohiei Buna Vestire II Sibiu.
Categoria de beneficiari: persoane vârstnice, fără aparţinători, femei cu copii mici alungate din domiciliu, victime ale violenţei domestice, alte cazuri în care se solicită sprijin de urgenţă.